Historie

Fritech bestaat inmiddels bijna 30 jaar en was destijds één van de eerste en enige dienstverleners op het gebied van uitzenden en detacheren in Noord Nederland.

De "Fri" in Fritech staat voor Friesland. De "tech" in Fritech staat voor Techniek. Dus, Friesland Techniek. De branches Bouw & Infra en Metaal & Techniek zijn ook de branches waarin Fritech vanaf het eerste begin al actief is.

De regio waarbinnen Fritech met name diensten verleent is Noordoost Fryslân en West Groningen. Door ons ook wel de Lauwersdelta genoemd. Maar, ook daar buiten doen wij zaken met een groot aantal tevreden opdrachtgevers.

Over de afgelopen jaren is er veel veranderd. Fritech heeft bewust niet de keus gemaakt een netwerk van vestigingen uit te rollen over Nederland, maar juist de keus gemaakt haar marktaandeel binnen de eigen regio te vergroten door uitbreiding van haar dienstenpakket.

Dat heeft sinds haar ontstaan geresulteerd in een aantal nieuwe loten aan de "Fritech-boom":

  • In 2006 de oprichting van Waddenjobs.nl, gericht op uitzending in de Horeca, Detailhandel en Recreatie op de Waddeneilanden.

  • In 2010 de oprichting van Be Matched ZZP-diensten, gericht op de opdrachtbemiddeling, facturatie en boekhouding voor zzp-ers in de Bouw en Techniek.

  • In 2014 de oprichting van Fritech Payrolldiensten, gericht op zuivere payrolling van werknemers voor diverse bedrijven.

Fritech is op dit moment gevestigd in Buitenpost. Onze acquisitie met betrekking tot uitzenden, detachering en werving & selectie kent de focus op de branches Bouw & Infra, Metaal & Techniek en Horeca. Maar, wij krijgen wat dit betreft ook veel vacatures binnen van andersoortige bedrijven uit de regio. Met berekking tot payrolling richten wij ons op alle branches binnen de regio en bij de opdrachtbemiddeling voor ZZP-ers ligt de nadruk vooral op de Bouw en Techniek.

Wij zijn voortdurend bezig met de uitbreiding en verbetering van onze dienstverlening en gaan graag samen met u voor de volgende 30 jaar!

Deel dit artikel