Innovatiecluster Bouw in de media

Nieuws item

19

Feb

De bouw is de grootste sector in Noordoost Fryslân en is daarmee erg belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio. Nu de crisis achter de rug is, staat de bouw voor een aantal nieuwe uitdagingen. Er is een tekort aan goed personeel en daarnaast moeten bouwbedrijven blijven inspringen op nieuwe ontwikkelingen in de bouw, zoals industrieel bouwen, Robotica en Domotica. Dit om hun concurrentiepositie te waarborgen.

Negen bouw- en bouwgerelateerde bedrijven* hebben de afgelopen maanden de handen ineengeslagen om de bovenstaande uitdagingen te lijf te gaan en de voorhanden zijnde kansen te verzilveren.

Dat de inspanningen van de leden van het Innovatiecluster Bouw niet onopgemerkt zijn gebleven, blijkt uit de media aandacht die er de afgelopen tijd is geweest voor het cluster. Gisterochtend werd Jeroen van Wijk, projectleider Innovatiecluster Bouw, in alle vroegte geïnterviewd door Omrop Fryslân. Via onderstaande link is zowel het nieuwsbericht als het geluidsfragment beschikbaar:

Klik hier voor het nieuwsbericht en het geluidsfragment

Fritech Personeelsdiensten acteert al meer dan 3 decennia op de Noordoost Friese arbeidsmarkt en in de bouwsector in het bijzonder. Als een van de grotere werkgevers in de regio, is het bovenstaande personeelsvraagstuk voor ons en onze opdrachtgevers erg actueel. Wij willen onze kennis en ervaring bundelen met die van andere leden van het Innovatiecluster Bouw, om zo te komen tot een economische groei waarbij onze regio gebaat is.

*De huidge leden van het Innovatiecluster Bouw zijn: Bouwbedrijf Van der Meer (Oenkerk), Bouwbedrijf Van Dijk (Surhuisterveen), Bouwgroep Dijkstra Draisma (Dokkum), VDM Woningen (Drogeham), Koninklijke Damstra Installatietechniek (Driezum), Bouma Technisch Installatiebedrijf (Sumar), Cadix (Drachten), Fritech Personeelsdiensten (Buitenpost) en het Kennis- en Innovatiehuis (Buitenpost).

Meer weten óf lid worden van het Innovatiecluster Bouw?

Deel dit artikel

Vorige bericht Volgende bericht