Het nieuwe afwijzen

Nieuws item

22

Jan

Het is ook voor ons nooit leuk om mensen af te wijzen voor een vacature. Maar, als je iets terug kunt doen voor de moeite die zij hebben genomen, wordt het een stuk gemakkelijker en leuker. Zeker gezien de positieve reacties op onze afwijsbrief. Een kleine bloemlezing hiervan:

"...Helaas ben ik niet één van de kandidaten geworden, maar ik ben uitermate verrast door uw uitgebereide uitlegen het aanbod van de LinkedIn training, waar ik me oook meteen... voor heb aangemeld..."

"Ik wil je even complimenteren met de wijze waarop je met afwijzingen omgaat en zoals je die verstuurt aan sollicitanten. Hier kan menig werkgever of afdeling P&O nog wat van leren. Zo ga je met mensen om! Hartelijk dank en ik maak graag gebruik van jullie workshop..."

"Wat een leuk initiatief! Een uitnodiging voor profielverbetering op LinkedIn."

"Bedankt voor uw uitgebreide reactie, zo zie ik ze niet vaak!"

 

Hartverwarmend toch? En...dat alles naar aanleiding van de volgende brief:

Afwijzing sollicitatie financieel/boekhoudkundig medewerker Fritech

Beste ********** ,

Allereerst hartelijk dank voor uw sollicitatie naar de functie van financieel/boekhoudkundig medewerker bij Fritech.

Door vakanties, feestdagen, ijzel en bovenal het onverwacht hoge aantal reacties op onze vacature (200+) ontvangt u later dan de bedoeling onze reactie op uw sollicitatie.

Fantastisch om te zien hoeveel mensen die grotendeels aan onze eisen voldoen oprecht gemotiveerd graag bij ons aan de slag zouden willen. Dat heeft de “papieren” selectie er voor ons niet gemakkelijker op gemaakt.

Allereerst hebben wij ons bij de selectie strak gehouden onze eis qua afstand woon-werkverkeer van 20 kilometer. Daarnaast zijn sollicitanten die niet aan onze minimale opleidings- en ervaringseisen voldeden niet opgenomen voor de volgende ronde. Op dat moment bleven er op “papier” nog steeds zo’n 100 potentieel geschikte kandidaten over.

Zoals u zult begrijpen is het voor ons ondoenlijk (hoe oneerlijk het ook is) om op korte termijn het gesprek aan te gaan met 100 potentiële kandidaten. Daarom hebben wij na lang wikken en wegen de keuze gemaakt om 10 kandidaten uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Deze 10 kwamen qua opleiding, relevante werkervaring en overige eisen (ervaring met accountview e.d.) het beste overeen met onze vacature.

Helaas moeten wij tot onze spijt meedelen dat u door één of meerdere van de bovengenoemde redenen niet tot de kandidaten behoort, die zal worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

We willen u bedanken voor de door u genomen moeite en enthousiasme. Dat blijft in ons geval niet bij loze woorden en onbeloond. Om u enigszins te belonen, bieden wij u een gratis LinkedIn training aan. Personal branding online wordt steeds belangrijker. Onze jobcoaches zullen in deze training ingaan op de vraag hoe u LinkedIn effectief kunt gebruiken bij uw zoektocht naar een nieuwe baan. Wij hopen vanzelfsprekend dat u mede met behulp van deze workshop snel een andere of nieuwe baan zult vinden.

In de bijlage van deze email treft u een voucher die u op 25 februari kunt inwisselen voor de LinkedIn training. Als u gebruik wilt maken van ons aanbod, verzoeken wij u zich zo spoedig mogelijk aan te melden via de onderstaande link naar het aanmeldformulier. Aanmelden voor deze training kan tot 30 januari 2016.

Ik wil mij graag aanmelden voor de gratis LinkedIn training: **********************************

N.B. Mocht de datum 25 februari 2015 u niet goed uit komen, dan kunt u via het aanmeldingsformulier ook aangeven graag in aanmerking te komen voor een volgende gelegenheid.

Met vriendelijke groet,

Jeroen ten Brink

 

Deel dit artikel

Vorige bericht Volgende bericht